Blog Detail

SRDCE VÁS VARUJE VČAS

SRDCE VÁS VARUJE VČAS


Naše srdce pracuje nepretržite počas celého života. Napriek tomu, že ho niektorí ľudia pokladajú len za pumpu, ktorá sa už dá „vymeniť“, ešte stále je tým najosobnejším, najsenzitívnejším a najzaujímavejším orgánom v našom tele.
Veľa ľudí pocíti už dosť zavčasu, že ich srdce nenápadne varuje: Mysli na mňa ! Iný svoj hlas srdca nepočujú a jedného dňa sa nečakane zrútia. Nestačí len striedať väčšiu námahu s menšou , EKG na ktorom sa začínajúci problém môže, ale tiež nemusí prejaviť. K mnohým ukazovateľom, ktoré môžu odhaliť včasné štádium ochorenia srdca patria aj také, čo na prvý pohľad nemajú so srdcom nič spoločné. Napríklad:

  • slabší výkon nielen v práci aj doma, nedostatočná schopnosť sústrediť sa, rýchla únava, depresívne stavy, precitlivenosť, pomalosť, poruchy videnia a sluchu, bolesti hlavy, nespavosť a závraty – to sú varovné signály z mozgu
  • vetry, nechuť do jedla, zväčšená pečeň – to sú signály tráviaceho aparátu
  • nočné pomočovanie sa, sexuálna slabosť alebo nechuť – sú alarmujúce signály vysielané z podbruška
  • zo srdca samotného, pocit „mať ťažké nohy“, skľúčenosť alebo strach, pocit slabosti až omráčenia, že srdce sa občas „potkne“.
    Každý môže pociťovať takéto symptómy a môžu mať celkom iný význam, ale skúsený odborník – kardiológ- dokáže rozpoznať pravú príčinu ochorenia a nasadiť liečbu , aby zavčasu pomohol srdcu, za ktoré aj iné orgány „kričia“ o pomoc.